Zavarovanje avtomobilske odgovornosti

Na strani Avtomobilska odgovornost najdete osnovne informacije o obveznem avtomobilskem zavarovanju, ki ga morate skleniti za svoj avto, če ga želite uporabljati.

Naštete in opisane so tudi nekatere druge stvari, ki jih lahko sklenete skupaj z zavarovanjem avtomobilske odgovornosti: zavarovanje voznika, odkup prve škode, pravna zaščita in nezgodno zavarovanje.

Cena za zavarovanje avta je odvisna od premijskega razreda v katerem se nahajate. V kolikor nimate škode iz avtomobilske odgovornosti, vsako leto pridobite 5% bonusa, pri nas, ki sklepamo zavarovanja za zavarovalnico Tilia pa po 12. premijskem razredu kar 10% bonusa na leto. Tako se izplača biti malo bolj previden, saj lahko že 6 letih dosežete 50% bonusa in tako plačate kar 50% manj od polne premije za zavarovanje avta.

Če želite izračun, obiščite stran Izračun za zavarovanje avta.

Zraven AO zavarovanja lahko sklenete tudi kasko zavarovanje, ki se sklepa predvsem za novejše avtomobile, vendar je včasih pametno skleniti tudi pri nekoliko starejših. Pakete lahko preverite na strani Kasko zavarovanje.