Če ste našo stran za zavarovanje avta že obiskali in ste jo v preteklih dnevih ponovno, ste lahko ugotovili, da smo posodobili obrazec za izračun.

Uvedli smo nekaj novosti, tako da lahko sedaj še bolj enostavno izpolnite obrazec in za vas bomo izračunali ceno za zavarovanje avtomobila.

Kliknite na stran Izračun in izpolnite polja. Izračun boste prejeli v nekaj dneh, sama sklenitev pa je kasneje zelo enostavna in hitra. Pokličite nas ali odgovorite na email in dogovorili se bomo za sklenitev avtomobilskega zavarovanja ali vam odgovorili na vprašanja.

Spremenili smo pakete za kasko zavarovanje. Primerjavo paketov in njihova kritja lahko najdete na strani kasko zavarovanje, kjer najdete razlike in enakosti med njima. Novi paketi so nekoliko vplivali tudi na oblikovanje cene za kasko zavarovanje.

Priporočamo, da preverite ceno tako, da si naročite informativni izračun avtomobilskega zavarovanja in poslali vam bomo ceno za zavarovanje avto glede na podatke, ki jih boste izpolnili.

Cena za zavarovanje avtomobilske odgovornosti ostaja nespremenjena.

Glede na to, da vse zavarovalnice nimajo odkupa prve škode oz. odkupa bonusa, kot ga nekatere tudi imenujejo, je normalno, da vsi zavarovanci še ne poznajo te oblike doplačila pri zavarovanju avta.

Odkup prve škode je doplačilo, ki vam koristi, ko povzročite škodo s svojim avtomobilom in boste zaradi tega uveljavljali zavarovanje avtomobilske odgovornosti. V primeru škode izgubite 3 premijske razrede, kar v večini pomeni 15% bonusa. Zaradi tega boste naslednje leto plačali več za zavarovanje. Z izbiro doplačila za odkup prve škode, se v naslednjem letu izognete temu doplačilu, saj bonusa ne izgubite.

Kdaj skleniti odkup prve škode?

Odkup škode se lahko sklene pri vse oblikah zavarovanja, tako pri obveznem avtomobilskem zavarovanje kakor tudi pri kasku. Ker pa cena ni zmeraj enaka, je odvisna od premijskega razreda, je smiselno malo pogledati, kdaj naj sklenemo zavarovanje in kdaj ne. S tem želimo narediti primerjavo s tem, koliko bomo imeli doplačila v primeru škode in koliko bomo plačali za odkup prve škode.

Po izračunih se odkup prve škode splača skleniti, ko imamo že nekaj bonusa, kar pomeni PR 10 ali manj. Seveda je to odvisno tudi od vsakega posameznika. Nekatere bi to sklenili še nekoliko prej, spet drugi bi to sklenili komaj pri 50% bonusa ali pa še takrat ne. Smiselno je, da si naredite izračun za zavarovanje avta in sami primerjate ceno za zavarovanje, temu nato še opcijsko dodate odkup škode ali kar med opombami vpišete to možnost. Vsi, ki imajo prvi premijski razred pri kasko in zavarovanci Tilia, ki ima tudi pri AO prvi premijski razred, lahko takrat dodatno razmislijo, če želijo odkup škode, saj bi v primeru škode padli v 4 PR, kjer je še vedno 50% bonusa.

Težko je reči katero je najboljše kasko zavarovanje avta, saj se ljudje in njihove potrebe med seboj razlikujejo. Kar je za nekoga najboljše kasko zavarovanje, je lahko za nekoga drugega srednje dobro.

Pri izbiri kasko zavarovanja moramo biti predvsem pozorni na to katera kritja so zajeta v kasko paket, odbitne franšize in vpliv na bonus.

Kritja pri kasku

Seveda je najpomembnejši kriterij za kvalitetno kasko zavarovanje število kritij, ki jih ta paket zajema. Pozorni moramo biti, da to zavarovanje zajema škodo v prometni nesreči, škodo naravnih in elementarnih nesreč in škodo, ki nam jo lahko povročijo druge osebe, kot je kraja in manjše uničenje avtomobila (vandalizem).

Zraven tega obstaja še kar nekaj drugih nevarnosti pri kasko zavarovanju avtomobila, na katere moramo biti pozorni. To so lahko različne asistence za pomoč na cesti, ki s pri nekaterih zavarovalnicah že vštete v kasko paket, pri drugih pa so ločene in jih moramo plačati posebej. Prav tako nevarnosti kot so demonstracije in manifestacije, izguba ključev ali tablic itd.

Odbitna franšiza

Zelo pomembna je tudi odbina franšiza, ki jo sklenemo s kasko zavarovanjem. Veliko krat moramo biti pozorni, saj je lahko OF višja kot 1%, kar je običajna OF. Odbitna franšiza pomeni, da zavarovalec sam plača del škode, tako da je zelo pomembno, da se strinjamo kakšen del škode bomo plačali sami. Če je OF v procentih se le ta obračuna od novo nabavne vrednosti vozila po eurotax sistemu. Maksimalna škoda, ki jo bomo zaradi odbitne franšize plačali pri prometni nezgodi po naši krivdi in vozilu z eurotax vrednostjo 15.000€ je torej 150€. Preostali del bo plačala zavarovalnica.

Odbitna franšiza se lahko postavi tudi v fiksnem znesku, kar je bolj običajno za delne kasko kombinacije. Pri delnem kasku si lahko izberemo tisti znesek, ki ga bomo krili mi, ostalo bo krila zavarovalnica. Zavarovalnice nam običajno ponudijo dve ali tri možnosti kakšno fiksno odbitno franšizo bi želeli imeti.

Vpliv na bonus

Pri izbiri najboljšega kasko zavarovanja moramo biti pazljivi tudi na to, katere škode vse vplivajo na izgubo bonusa. Pri nekaterih kasko zavarovanjih lahko škoda na parkirišču vpliva na bonus, pri drugah pa takšna škoda ne vpliva. Zato je zelo pomembno, da se pred tem seznanimo s tem in sklenemo takšno zavarovanje avtomobila, kot je najbolj primerno za nas.

Odgovor na to, kakšno je najboljše kasko zavarovanje, je zelo težak. Pri kasko zavarovanju ,ki jih sklepamo pri naši zavarovalni agenciji lahko pakete preverite na enostaven način v tabeli na strani kasko zavarovanje. Primerjaje kritja tudi z drugimi zavarovlanicami in videli boste, da je popolni kasko paket odlično kasko zavarovanje, ki zajema vsa najpomembnejša kritja, le nekaj škod vpliva na izgubo bonusa in da se odbitna franšiza plača samo v dveh primerih.

Eden izmed glavnih razlogov, da smo postavili to spletno stran je ponudba ugodnih avtomobilskih zavarovanj. V medijih slišimo veliko reklam o akcijah in popustih za avtomobilska zavarovanja, težko pa pridobimo ceno za zavarovanje avta.

S tem razlogom smo za vsa pripravili tudi informativni izračun, kjer si lahko naročite izračun in ugotovite, koliko vas stane zavarovanje avta. Izračun najdete na strani IZRAČUN ZA ZAVAROVANJE AVTA, ki ga lahko izpolnite v samo dveh minutah in že naslednji dan boste izvedeli ceno. Potrudili se bomo, da bo sena kar se da ugodna in da boste dobili najboljša kritja za svoj denar.

Preko naše zavarovalnice lahko uveljavljate tudi veliko popustov, ki jih prav tako najdete naštete v obrazcu in na posebni strani, kjer si jih lahko tudi pogledate. Z različnimi popusti lahko prihranite tudi 15% in več, tako da se vam splača preveriti možnosti za cenejše avtomobilsko zavarovanje.

Velikokrat nismo prepričani kako ravnati v primeru ko kupujemo ali prodajamo nov avto. Kaj se zgodi z registracijo in zavarovanjem, ki smo ga že plačali?

Kdaj se zavarovanje avta lahko prekine?

Zavarovanje avtomobila se lahko prekine v dveh primerih:

  • odjava avtomobila
  • prodaja avtomobila

Po novem zakonu velja, da moramo pri prodaji avtomobila le tega vedno odjaviti iz prometa, novi kupec pa ga ponovno prijavi. Pogoj za prekinitev zavarovanje je tako odjavljeno vozilo oz. kopija prometnega dovoljenja na katerem je zapisano, da je bilo vozilo odjavljeno. Agentu zaven tega priložimo tudi kopijo zavarovalne police.

Kako je s premijo pri prekinitvi zavarovanja?

V primeru prekinitve zavarovanja, dobimo del neizkoriščene premije vrnjen, ampak samo za tiste kombinacije oz. nevarnosti pri katerih nismo imeli škode. V primeru, da smo zavarovanje plačali za celo leto, med letom nismo imeli nobene prijavljene škode in sredi leta avto prodamo, bomo dobili vrnjeno približno polovico premije, ki smo jo plačali ob sklenitvi.

V primeru, da smo premijo za avtomobilsko zavarovanje plačevali obročno in smo do sedaj plačali polovico premije, bo prišlo do minimalne uskladitve med zavarovalnico in zavarovalcem.

V primeru obročnega plačevanja in škode na avtomobilu smo dolžni plačati celotno premijo. Ob odjavi avtomobila bi tako morali poravnati še preostali znesek za zavarovanje avta.

Premija za zavarovanje se vrne za avtomobilsko odgovornost in za kasko zavarovanje.

Registracija avtomobila

Premijo za registracijo avtomobila pri prodaji avtomobila običajno ne zahtevamo nazaj, saj jo “pustimo” novemu lastniku.